PvdA-politicus op belastingvisite bij Bono

Europarlementariër Paul Tang (PvdA) wil volgende week in Ierland de Nederlandse brievenbusmaatschappij van Bono symbolisch terugbezorgen bij de U2-zanger. De Ierse band laat al jaren inkomsten om fiscale redenen via een kantoor aan de Amsterdamse Herengracht lopen, maar daar komt wellicht een einde aan.

Reparatiemaatregelen vennootschapsbelasting (Belastingplan 2018 en Overige Fiscale Maatregelen 2018) deel 3: artikel 13d, lid 8 Wet VpB

In bovengenoemde wetswijzigingen zijn reparatiemaatregelen in de vennootschapsbelasting opgenomen. Veelal naar aanleiding van jurisprudentie die niet in de lijn lag met de wensen van de wetgever. Het gaat om vier maatregelen, alsmede een aangekondigd wetsvoorstel. In een reeks van columns besteed ik aandacht aan deze wetgeving. De eerdere columns gaan over artikelen 10 en 15ac […]

Derivatendossier weer duurder voor ABN Amro

ABN Amro heeft in het laatste kwartaal van 2017 extra voorzieningen genomen met een omvang van circa €250 mln. De hogere kosten voor de compensatieregeling in het zogeheten derivatendossier zijn de belangrijkste tegenvaller. Daarnaast wordt geld gereserveerd met het oog op het banenverlies dat ontstaat door de laatste reorganisatie bij de bank.

Banken willen risico rentemiddeling afdekken

De Nederlandse Vereniging van Banken wil dat banken meer kosten in rekening mogen blijven brengen bij rentemiddeling dan alleen de boeterente, omdat de risico’s voor de geldschieters anders niet helemaal worden gedekt. Dit is belangrijk om rentemiddeling betaalbaar te kunnen blijven aanbieden, schrijft de bankenvereniging aan de Autoriteit Financiële Markten.