Belastingaanslag box 3 pas volgend jaar definitief

De Belastingdienst kan pas volgend jaar zomer beginnen met het opleggen van definitieve aanslagen voor de belasting op sparen en beleggen. Dit betekent dat belastingplichtigen die in onzekerheid verkeren over hun verschuldigde belasting nog geduld moeten hebben. Staatssecretaris Folkert Idsinga (NSC) meldt dit in een brief aan de Tweede Kamer.

Schenken & Erven Belastingalmanak 2024 in Nextens Naslag

De 2024-editie van de Schenken en Erven Almanak is per 25 juni in Nextens Naslag raadpleegbaar. De S&E Almanak is met name een praktisch hulpmiddel bij het indienen van een aangifte schenkbelasting of erfbelasting, maar ook als naslagwerk en als leidraad bij fiscale planning. Zo gaat de S&E Almanak uitgebreid in op voorbereidende stappen in […]

Belastingvoordeel voor kloosterlingen bij giften

Kloosterlingen die de gelofte van armoede afleggen en hun inkomen afstaan aan hun kloostergemeenschap hebben recht op giftenaftrek in de inkomstenbelasting. Dit meldt de Belastingdienst in een recente publicatie. De hoogte van de aftrek hangt af van de kosten voor levensonderhoud, onderdak en zorg die de gemeenschap voor haar leden maakt.