Fiscaal Actueel

Op deze pagina vindt u de meest recente uitgaven van onze nieuwsbrief Fiscaal Actueel en delen wij andere, voor u relevante informatie met u.

Fiscaal Actueel, onze meest recente nieuwsbrieven: 

Zelfstandigen – ZZP

De Belastingdienst heeft modelovereenkomsten opgesteld voor arbeidsrelaties waarbij geen sprake is van loondienstverband conform de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Deze overeenkomsten zijn vrij te gebruiken. Als u hier geen wijzigingen in aanbrengt, geldt de goedkeuring van de belastingdienst zonder verdere beoordeling van de individuele overeenkomst. Tevens heeft de Belastingdienst een handreiking hiervoor gepubliceerd. Beide documenten kunt u onderstaand openen.

Factsheet en OndernemersCheck
Als onderdeel van de voorlichting heeft de Belastingdienst een factsheet voor zzp’ers gepubliceerd over DBA. In het factsheet geeft de Belastingdienst antwoord op een 14-tal vragen zoals ‘Neemt de administratieve rompslomp voor zzp’ers toe?’ en ‘Wat moet een zzp’er nu concreet doen?’ Tevens is er een online OndernemersCheck beschikbaar om te toetsen of u ondernemer bent voor de Inkomstenbelasting.

Inkomstenbelasting

Documenten Inkomstenbelasting: